Tronditje!

111814_1715_Help1.jpg

 Duke shikuar referimet bibliografike të Organizatës Botërore për Shëndetësi (OBSH) „Standardet për edukimin seksual në Europë“ mund të jetë për një nënë shqetësim dhe frikë. Çfarë kërkojnë përfaqësuesit, miq të pedofilisë, si Sandfort, Haeberle, Bornemann ose Schmidt në referimet bibliografike të dokumenteve të OBSH. Mos vallë janë infiltruar në pedagogji qysh moti miq të rremë të fëmijëve?

A bëhet fjalë këtu ndopak për pedagogji apo për pedo-gogji?

Çfarë na rekomanduan pedofili i hapur gjerman prof. Helmut Kentler dhe protagonistët e tij dhe cilat janë temat që sipas OBSH duhet të trajtohen nëpër çerdhe, kindergarten dhe shkolla.

 

Dje – Ketler dhe protagonistët e tij                        Sot – OBSH-Ekspertët

Masturbimi që nga fëmijëria e vogël – 9 vjeç: kënaqësia dhe dëshira për ta prekur trupin e vet – masturbimi i fëmijërisë së hershme
Lejimi dhe mbështetja e lojërave seksuale në moshën shkollore 0-6 vjeç: shprehja e nevojave, dëshirave dhe kufizimeve te veta, si për shembull „loja e mjekut“, përjetime të këndshme, zbulimi i organeve gjenitale të tyre
Mësim i të rinjve për praktikat perverse seksuale 4-6 vjeç: pranimi i standardeve të ndryshme të seksualitetit dhe pranimi i shumëllojshmërisë, qëndrimi i hapur i lirë nga gjykimet e vlerave
Marrëdhënia seksuale sipas pjekurisë seksuale, ku duhej te jepej edukatë seksi praktik. 6-9 vjeç: Marrëdhënia seksuale, seks në mjetët e informimit.

 

„Standardet për edukimin seksual në Europë“ janë hartuar bashkërisht nga Zyra Rajonale e OBSH për Europë dhe Qendra Federale për Edukimin Shëndetësor. Këto tregojnë se cilat shkathtësi duhet të marrin fëmijët dhe adoleshentët dhe cilat vlera duhet të përkrahen. Këto duhet të vlejnë për të gjitha shtetet europiane që janë anëtare te OBSH.

kidcare

Një iniciativë e shoqatës „Nënat e Forta“ me seli në Zvicër

041815_1841_1.png

 

111814_1715_Help3.jpg

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s